Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управління екології Львівщини видало майже 500 дозволів на поводження з відходами

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівської області станом на 23 січнявидало 495 дозволів на розміщення відходів та лімітів. Така ж кількість відповідних дозвільних документів була видана й у 2012 році і на 24,8 % більше, ніж у 2011 році, повідомили в управлінні.

За даними Держуправління ОНПС в Львівській області, станом на 23 січня 2013 р. понад 100 суб’єктів підприємницької діяльності, які діють в межах м. Львова, не отримали дозвільних документів у сфері поводження з відходами.

Із загальної кількості заяв, що подавались у Держуправління на отримання дозволів, відхилено 252 заявки. Основні причини – відсутність позитивних висновків санітарно-епідеміологічної експертизи щодо об'єктів поводження з відходами, угод про передачу відходів, документів щодо відведення земельних ділянок під місця чи об'єкти розміщення відходів.

Для подальшого формування Реєстру об’єктів утворення відходів за минулий рік спеціалістами сектору екологічної безпеки, поводження з відходами Держуправління розглянуло та затвердило 6 реєстрових карт об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів. 430 суб'єктів господарювання області отримало погодження на 1 771 паспорт місць видалення відходів.

Держуправління звертає увагу, що відповідно до ст. 32 Закону України «Про відходи» суб’єктам господарювання забороняється вестибудь-яку господарську діяльність, пов'язану з утворенням відходів, без одержання відспеціальноуповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами лімітів на обсяги їх утвореннятарозміщення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ