Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управління спецзв’язку та захисту інформації переплатило за позашляховик 140 тис. грн

Управління спецзв’язку та захисту інформації в Івано-Франківську переплатило за позашляховик Renault Duster 140 тисяч гривень.

Управління державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Івано-Франківській області 23 грудня уклало договір вартістю 640 тисяч гривень з фірмою “В.С.К.” на закупівлю легкового автомобіля підвищеної прохідності Renault Duster, про це повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень.

Згідно з угодою, легковий автомобіль буде обладнаний монітором, бортовим комп’ютером, захистом від бруду, пилу, клімат-контролем, обігрівом сидінь та заднього скла, а також  додатково вмонтованим металевим сейфом.

На відкритих торгах приватна виробничо-комерційна фірма “В.С.К.” конкурувала з ТОВ “Луцьк-Експо”, яке було готове поставити таке ж авто за 500 тисяч гривень та з ТОВ ТД “Фаворит-Авто”, пропозиція якого була дорожчою від переможця всього на 3,8 тисячі гривень.

Замовник відхилив найдешевшу пропозицію ТОВ “Луцьк-Експо”, бо товариство нібито не подало довідки про наявність матеріально-технічної бази. Однак експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” встановили, що компанія завантажила такий документ у архівованій папці разом з іншими довідками на підтвердження кваліфікаційних критеріїв замовника.

Це означає, що управління державної служби спецзв’язку неправомірно відхилило пропозицію компанії “Луцьк-Експо” та не зекономило 140 тисяч гривень.

Більше того, експерти з’ясували, що переможець торгів не надав всього пакету документів, які вимагав замовник, а відтак мав бути дискваліфікований.

Зокрема, у довідці про виконання аналогічних угод ВКФ ”В.С.К.” не вказало контактів замовників, а також не надало і копій самих угод. Також фірма подала неповний договір, який підтверджує, що вона є офіційним дилером “Рено-Україна”.

Виробничо-комерційна фірма «В.С.К.» зареєстрована у Івано-Франківську та належить місцевому мешканцю Володимиру Королю. У 2018 році  підприємство отримало 45 держзамовлень на 16,7 млн грн.

Як раніше повідомлялось,  вже цього року ВКФ “В.С.К.” імітувало конкуренцію на торгах «Центру первинної медичної допомоги» Долинської районної ради разом з ТОВ “Ю.Р.К.”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ