Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд може створити автоматизовану систему «Відкрите довкілля»

Створення автоматизованої системи «Відкрите довкілля» – один із напрямів плану дій Уряду України в рамках Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2018-2020 роки. Таку систему може бути створено у разі її підтримки як пріоритетної під час відкритого громадського онлайн-голосування, яке триває з 3 до 20 липня 2018 року.

Системою «Відкрите довкілля» передбачається модернізувати моніторинг стану довкілля, створити та впровадити нові електронні сервіси, в тому числі, з візуалізацією викидів, скидів, відходів забруднюючих речовин.

Серед інших пріоритетів дій Уряду України на 2018-2020 роки, які можна підтримати під час відкритого онлайн-голосування – цифровізація інформаційних реєстрів природних ресурсів України та оприлюднення картографічної інформації про використання родовищ корисних копалин,а також низка інших ініціатив щодо забезпечення прозорості урядування в Україні.

Взяти участь у голосуванні можуть усі бажаючі громадяни України до 20 липня на платформі Discuto (за посиланням https://www.discuto.io/en/consultation/33009),  формуючи таким чином суспільний запит до виконавчої влади України.

Щоб проголосувати, слід зробити наступні кроки:

  • зареєструватися на платформі Discuto або увійти під своїм профілем ФБ чи Gmail;
  • підтвердити свою особу із власної електронної скриньки (якщо реєструєтеся);
  • обрати пріоритети;
  • під час обрання необхідно ставити «вподобайки» або «антивподобайки», а також коментувати свої рішення в графі «коментарі»;
  • шляхом голосування потрібно визначити 10-15 пріоритетів з 24-х, які увійшли до переліку пропозицій.

Для довідки:

Опитування здійснюється у рамках реалізації міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Це потужний і дієвий проект, який дозволяє громадськості брати безпосередню участь у визначенні пріоритетів діяльності Уряду і, відповідно, впливати на процес прийняття необхідних рішень в країні, сприяти відкритості влади, здійснювати контроль за виконанням прийнятих рішень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ