Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро на Фонд енергоефективності

Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро на Фонд енергоефективності, - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро в рамках співпраці по Фонду Енергоефективності. Зокрема на проекти, які будуть спрямовані на перетворення субсидій на інвестиції в енергоефективність. Про це написав на своїй сторінці у ФБ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Міністеркою навколишнього середовища, охорони природи і ядерної безпеки Німеччини пані Свеньєю Шульце.

«Сьогодні детально проговорили можливості повернення монетизованих субсидій на ЖКП у якості інвестицій у Фонд енергоефективності. Й надалі продовжуватимемо тісну співпрацю у питаннях термореновації житлового сектору в рамках Фонду енергоефективності. Також розвиватимемо співпрацю в рамках Паризької кліматичної угоди та у сфері відновлювальної енергетики. Амбітна мета Німеччини — досягнення 60% частки відновлювальної енергетики. Тут для України дуже корисний досвід Німеччини з точки зору технічних рішень, проектного менеджменту. Адже Україна теж має завдання  — збільшення частки відновлювальної енергетики до 11% до 2020 року та до 25% до 2035 року», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець подякував Міністерству, очолюваному пані Свенья та Уряду Німеччини в цілому за фінансову та глибоку консультаційну допомогу у створенні та запуску Фонду енергоефективності, яка триває вже 4 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ