Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Уряд Норвегії закупить боєприпаси для України на 20 млн доларів

Норвегія має намір виділити до 210 млн норвезьких крон, що дорівнює 20 млн доларів із коштів, які були пожертвувані Міжнародному фонду закупівлі та транспортування зброї в Україну, який очолює Велика Британія.

Зазначено, що ця сума дозволить купити боєприпаси для артилерійських систем, які раніше були поставлені військовим України.

"Потреба у військовій підтримці України є суттєвою та критичною. Ефективна артилерія, включаючи достатню кількість боєприпасів, виявилася необхідною для захисту України від російського вторгнення. Виділена сума дозволяє закупити боєприпаси до тієї артилерії, яка вже є в України, і покриє закупівлю приблизно 17 тис. гранат калібру 122 та 152 мм", – зазначив Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам

12 жовтня Міністр оборони Норвегії взяв участь у зустрічі із західними союзниками в Контактній групі з питань оборони України, де повідомив про пожертвування. На зустрічі йшлося про пожертвування союзників та подальшу підтримку України.

Пожертви гарантують, що країна може захистити себе від незаконного нападу Росії. Багато країн роблять свій внесок і продовжуватимуть це робити. Тому дуже важливо, щоб ми знаходилися в тісному діалозі з українською владою та координували західні пожертви, – кажуть в уряді.

Раніше Норвегія передавала Україні артилерійські системи та ракети. Крім того, країна вже передала 400 мільйонів норвезьких крон британському фонду, який координує нові закупівлі військової техніки для України. Саме з цієї суми буде взято закупівлю боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ