Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд продовжив термін подачі заяви на допомогу через підрив Каховської ГЕС

Приймати такі заяви мають усі управління соціального захисту населення в Україні

Фото: Depositphotos

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС, які ще не подали заяву на отримання одноразової матеріальної грошової допомоги, можуть це зробити до 31 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

У Мінсоцполітики нагадали, що Уряд продовжив термін прийому заяв на виплату одноразової матеріальної грошової допомоги громадянам, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

У червні ж Кабінет Міністрів України прийняв розроблену  Міністерством постанову, яка дала можливість забезпечити кожному постраждалому з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей виплату грошової допомоги розміром 5 тис. грн.

Приймати такі заяви мають усі управління соціального захисту населення в Україні.

Звернутися із заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 жовтня 2023 р. (включно). Отримати кошти можна буде через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали. 

«Звертаємо увагу, що отримати фінансову допомогу мають право не тільки громадяни, які на момент підриву Каховської ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в підтоплених населених пунктах Миколаївщини та Херсонщини, підконтрольних Україні. Так само допомогу можуть отримати українці, що з 6 червня виїхали з підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя в райони, підконтрольні Україні», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ