Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Уряд профінансував "теплі" кредити лише на півроку

400 млн грн бюджетних коштів 2018-го року на програму «теплих» кредитів вичерпано – банки вже припинили кредитувати домовласників та ОСББ. Державна програма пропрацювала лише 6 місяців – гроші скінчилися. Минулого року Уряд теж недорахувався, тому виділяв гроші на фінансування програми двічі: у лютому – 432 млн та у липні – додаткові 300 млн грн.

Банки призупинили видачу «теплих» кредитів у зв’язку із вичерпанням коштів, передбачених цією державною програмою на 2018 рік. 

Загальний обсяг фінансування програми «теплих» кредитів на 2018 рік – 400 млн грн. Для ОСББ Уряд затвердив 195 млн гривень співфінансування за «теплими» кредитами. І, ось, за півроку ці кошти вичерпані.

"Ми закликаємо Уряд негайно відновити фінансування програми. Для багатьох українців та ОСББ – це єдина можливість утеплити житло перед опалювальним сезоном та заощадити на опаленні. Це питання національної безпеки України – її енергонезалежність", - висловився заступник голови виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Ростислав Вишатицький.

Окрім цього, «Наш край» закликає Уряд у зв’язку з інфляцією збільшити розмір максимальної суми відшкодування у гривні на витрати на придбання опалювальних котлів та заходів, спрямованих на енергоефективність. Адже програма енергомодернізації дозволяє заощаджувати до 50% коштів на опалення.

"Ми також закликаємо владу стимулювати розвиток сфери використання відходів для виробництва енергії та створити ринок твердого біопалива. У нас на полях солома гниє, яка могла б допомогти заощадити мільярди кубометрів газу!", - додав Ростислав Вишатицький.

Нагадуємо, що протягом 2017 року Урядом було виділено 732 млн. грн. на програму «теплі» кредити: першого разу 432 млн грн у лютому 2017, а вдруге (коли не вистачило) – додатково у липні 300 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ