Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд схвалив використання коштів на гуманітарне розмінування

Затверджено чіткі та практичні механізми використання коштів, що надходитимуть на спеціальний рахунок Мінекономіки
фото з сайту АрміяІнформ

Кабмін затвердив порядок використання коштів з рахунка Міністерства економіки, відкритого в рамках платформи «United24» для фінансування заходів гуманітарного розмінування.

Після доопрацювання та проходження відповідних процедур порядок буде опубліковано у відкритому доступі, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Продовжуємо роботу з гуманітарного розмінування України і сьогодні ми стали на крок ближче до безпечних територій. Затверджено чіткі та практичні  механізми використання коштів, що надходитимуть на спеціальний рахунок Мінекономіки для фінансування заходів з гуманітарного розмінування. Що важливо для нас і для донорів – процес буде максимально прозорим. Порядок передбачає регулярне оприлюднення інформації про потреби у сфері гумрозмінування  на офіційному веб-сайті Мінекономіки та порталі «United24». У свою чергу розпорядники коштів зобов’язані публічно звітувати про придбані чи надані за отримані кошти товари, роботи та послуги», - зазначила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Згідно затвердженого Урядом Порядку, кошти з рахунка Міністерства економіки для фінансування заходів гуманітарного розмінування можуть спрямовуватися, зокрема, на:

  • фінансування заходів гуманітарного розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, організацію робіт з розмінування та подальшого транспортування ВНП різного калібру до місця знищення тощо;
  • доукомплектування техзасобами піротехнічних підрозділів; 
  • закупівлю машин механізованого розмінування (роботизованих комплексів важкого класу), піротехнічних машин важкого типу, оперативно-піротехнічних машин і т.д.

Нагадаємо, рішення щодо відкриття Міністерством економіки поточного рахунка для надходження коштів у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки для фінансування заходів гуманітарного розмінування Уряд ухвалив 28 квітня 2023 року. 

Проєкт «United24» заснований за ініціативи Президента України Володимира Зеленського в травні 2022 року. На сьогодні «United24» є головною платформою, куди надходять пожертви на підтримку нашої держави. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на ключові потреби. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ