Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Уряд України вдосконалює систему навчання державних службовців

Проект ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Національним агентством України з питань державної служби провели 3 грудня у Києві міжнародну конференцію «Навчання та розвиток на державній службі: досвід інших країн для України». Про це повідомили у прес-службі Міністра Кабінету Міністрів України.

«Cьогодні перед нами багато викликів - економічних, політичних, соціальних. Інтенсивна інтеграція України до європейських структур ставить перед державною службою високі вимоги. Відповідати їм неможливо без нових умінь і навичок державних службовців», - зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, відкриваючи конференцію.

Міжнародна конференція присвячена питанням реформування системи навчання державних службовців в Україні. Створення ефективної системи навчання є основою підготовки нових державних службовців, які мають стати рушієм успішних змін, впровадження реформи державного управління та інших важливих реформ в Україні. Сучасні державні службовці мають володіти лідерськими якостями та ефективно управляти змінами. А система навчання державних службовців має забезпечувати розвиток важливих компетенцій.

«Система професійного навчання має надавати сучасні і актуальні знання, бути гнучкою й орієнтованою на індивідуальні потреби, інтегрованою в систему управління персоналом. І головне – розвивати лідерство на державній службі», - підкреслив Олександр Саєнко.

Під час конференції українські та міжнародні експерти обговорили шляхи розвитку ефективної системи професійного вдосконалення на державній службі в Україні. Провідні фахівці європейських шкіл державного управління Франції, Польщі, Латвії, Фінляндії поділилися досвідом функціонування системи навчання на державній службі у своїх країнах, а українська сторона розповіла про свою роботу в реформуванні системи навчання.

У результаті дискусій та обміну досвідом вдалося визначити загальне бачення у реформуванні системи навчання на державній службі в Україні, що передбачає запровадження механізму визначення навчальних потреб державних службовців, розробку високоякісних і актуальних навчальних програм, посилення попиту і мотивації до навчання серед державних службовців, а також забезпечення ефективного державно-приватного механізму надання освітніх послуг для державних службовців.

Успішне реформування системи навчання на державній службі потребує ефективної координації - самих державних службовців, керівників та посадовців, відповідальних за стратегічне планування, а також служб управління персоналом у міністерствах, центральних органах, відповідальних за систему навчання, зокрема Національного агентства з питань державної служби (НАДС), органів, які формують політику щодо реформування державного управління, зокрема Секретаріату Кабінету Міністрів України (СКМУ) та надавачів освітніх послуг як державних, так і приватних.

Довідково

Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні (EU4PAR) - це проект ЄС, який підтримує Уряд України у впровадженні Стратегії реформування державного управління, ухваленої в червні 2016 року. Проект консультує Уряд (Секретаріат Кабінету Міністрів України, Національне агентство України з питань державної служби), допомагає готувати державних службовців та надає іншу підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ