Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Уряд Японії надасть 74,7 тис. дол. на закупівлю обладнання для українських гімнастів

20 січня в Резиденції Посла Японії в Україні в рамках програми безоплатної допомоги Уряду Японії “Кусаноне” відбулася церемонія підписання грантових угод на закупівлю обладнання для українських гімнастів, - Урядовий портал.

У церемонії взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, президент НОК України Сергій Бубка, віце-президент НОК Валерій Борзов, Олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв та його особистий тренер, віце-президент Української Федерації гімнастики Геннадій Сартинський та призерка чемпіонату світу, учасниця ХХХІ Олімпіади в Ріо  Вікторія Мазур.

Від України угоду підписала віце-президент Федерації гімнастики України Ірина Дєрюгіна. Вона  наголосила на багаторічній тісній співпраці України та Японії та подякувала Уряду Японії  за увагу до спорту та  високий вклад у розвиток  української гімнастики.

Загальний бюджет грантової підтримки складає 74,470 дол. США. Дані кошти будуть використані на  придбання спортивного обладнання для жіночої та чоловічої спортивної гімнастики — це набір паралельних та різновисоких  брусів, набір для опорного стрибка та  гімнастичний кінь. Також буде закуплено міні-автобус для збірної з художньої гімнастики.

Розпочинаючи захід, Посол Японії в Україні Шігекі Сумі відзначив високий рівень підготовки українських гімнастів та висловив своє захоплення виступом Олега Верняєва на Олімпійських іграх 2016. Він також висловив сподівання, що обладнання, що буде придбане у рамках угод, допоможе спортсменампідвищити рівень підготовки та гідно виступити на Іграх 2020 в Токіо.

Впевнений у цьому і перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул. “Дуже символічно, що рік Японії в Україні розпочинається такою яскравою подією. Ми з нетерпінням очікуємо 2020 року, коли в Токіо відкриються ХХХІІ Олімпійські Ігри. І завдяки вашій допомозі, я впевнений, українські спортсмени  покажуть високу майстерність”, - зазначив заступник Міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ