Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Уряд запускає єЧергу на 16 пунктах пропуску

На 16 пунктах пропуску в західному напрямку Україна запускає електронну систему єЧерга.

Вона стане універсальною системою для всіх видів транспорту, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

З наступного тижня безоплатною системою зможуть користуватися водії вантажівок, з липня — водії автобусів, з серпня — власники легкових авто. 

За словами прем’єра, після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, а також час заїзду до пункту пропуску.

"Перевагами "єЧерги" для українців є простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача та колосальна економія часу.

Переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх", — зокрема додав Шмигаль. 

Наприкінці березня електронну чергу в тестовому режимі запустили для вантажівок, що перетинали українсько-польський кордон у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». 

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найем у блозі для УП розповів, що до кінця травня єЧерга буде працювати в тестовому режимі. До пункту пропуску Ягодин додадуть найбільші пункти пропуску: Рава-Руська, Краківець, Шегині, Ужгород, Порубне, Тиса (Чоп) – Захонь, Рені та інші.

Реєстрація водіїв в електронній черзі розпочнеться з 8 травня. Це можна зробити в застосунку чи на сайті. З середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі.

У планах команди, за словами Найема, – поширити послугу на пасажирські перевезення.
 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ