Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Уряд завершує реформування восьми пілотних міністерств

Як інформують у прес-службі Міністра Кабінету Міністрів України, уряд завершує реформування восьми пілотних міністерств.

Реформування перших восьми пілотних міністерств підходить до завершення, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко за підсумками засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління.

За його словами, під час засідання було розглянуто цільові структури апаратів вказаних міністерств й спільно з представниками міністерств та експертним середовищем погоджені усі аспекти.

"Ключове завдання – зосередити роботу міністерств на формуванні політики та позбавити їх невластивих функцій, таких як надання адміністративних послуг, здійснення державного нагляду та управління об'єктами державної власності", - додав Міністр.

Також під час засідання було обговорено оновлення Стратегії реформування державного управління на основі комплексної оцінки європейських партнерів з проекту SIGMA та продовження її дії до 2021 року, враховані рекомендації Рахункової палати.

Крім того, як повідомив Олександр Саєнко, у січні-лютому 2019 року планується закінчити формування нових директоратів у міністерствах, що означає відкриття низки нових вакансій державної служби.

Довідково:

Реформа міністерств розпочалася відповідно до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 рр. Завершення реформування 8 міністерств відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 р. №946.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ