Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд знову продемонстрував, що він працює в інтересах олігархів, - Наш Край

Уряд знову продемонстрував, що він працює в інтересах олігархів. Про це заявили в політичній партії "Наш Край".

З одного боку влада ніби посилила державну підтримку АПК у 2018 році. Але розподілення цієї підтримки викликає обурення. Уже не перший рік в рамках бюджетного процесу ведуть найбільше отримують аграрні корпорації країни. 

Адже 2 млрд грн з 7,3 млрд отримають компанії, які займаються птахівництвом. І левову частку цієї допомоги отримають аграрні олігархи, які взагалі не платять податок на прибуток, та ще й отримують відшкодування ПДВ більше, ніж його сплачують.

Окрім того, з 1 березня 2018 року на догоду ще одному олігарху скасовано нульову ставку ПДВ при експорті технічних культур: сої, ріпаку та соняшника. Це рішення призведе до значних втрат доходів аграріїв: за висновками експертів, понад 6 млрд. грн. щороку. Відтепер на них буде додатковий тягар та відсутність державної підтримки. Мета цього заходу – зробити експорт невигідним та примусити аграріїв задешево продати врожай олігархам. 

"Наш Край" вважає неприпустимою ситуацію, за якої основним набувачем дотацій стають олігархи. В країні мільйони дрібних та середніх виробників, які й справді вимагають підтримки. Проте не можуть отримати її, через нібито брак грошей, бюрократичну тяганину та корумпованість держапарату.

"Ми вимагаємо негайно внести зміни до законодавства й обмежити отримування дотацій на один суб’єкт на рівні 100-150 млн грн.

Ми також вимагаємо повернути нульову ставку ПДВ експортерам технічних культур. Ті, хто поповнює бюджет валютою та стабілізує зовнішньоторговий баланс, мають отримати належну державну підтримку", - зокрема зазначили в політсилі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ