Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд знову удосконалив умови роботи індустріальних парків

Як повідомив керівник департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда, уряд знову удосконалив умови роботи індустріальних парків.
Степан Куйбіда

Зокрема:

1. Затверджено порядок надання коштів на безповоротній основі для облаштування індустріальних парків та забезпечення будівництва об’єктів суміжної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріальних парків.

Загальна сума коштів для таких проєктів, що надається будь-якому заявнику одного індустріального парку за рахунок коштів державного бюджету не може перевищувати 60 млн гривень і 80% кошторисної вартості проєкту.

2. Затверджено порядок надання повної або часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами на облаштування або здійснення господарської діяльності у межах індустріальних (промислових) парків.

Компенсація за нараховані та сплачені відсотки надається за період, що не перевищує три роки, та не раніше 2022 року, а обсяг компенсації, що надається заявнику за рахунок коштів державного бюджету, не може перевищувати:

- для керуючої компанії та ініціатора створення-суб’єкта господарювання – 60 млн гривень;
- для учасника – 45 млн гривень.

"Тішить те, що Кабінет Міністрів України приділяє багато уваги створенню в Україні сприятливих інвестиційних умов. Адже я переконаний, що саме індустріальні парки сприятимуть залученню інвестицій у промисловий сектор економіки", - додав Степан Куйбіда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ