Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряди України та Суверенного Мальтійського Ордену Госпітальєрів підписали Угоду про співпрацю

Сьогодні відбулось підписання Угоди про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти, - інформує прес-служба Мінсоцполітики.

Від українського Уряду Угоду підписував Міністр соціальної політики України Андрій Рева. Від Уряду Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти Надзвичайний та Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні пан Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне.

Зазначеною Угодою передбачено співпрацю у таких сферах:

  • охорона здоров’я;

  • продовольча безпека;

  • волонтерство, соціальний захист, гуманітарна допомога;

  • зменшення ризику катастроф;

  • надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, іншим особам, які потребують гуманітарної допомоги;

  • допомога біженцям;

  • освіта.

ʺМи вдячні за позицію Мальтійського Ордену і підтримку нашої країни, - сказав Андрій Рева. – Ваша місія не може бути не помічена українським громадянським суспільством. Так, історія відносин між Урядами Ордену та України налічує вже більше десяти років. А сьогоднішнє підписання Угоди – це продовження того, що ми почали робитиʺ.

Робота Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти спрямована здебільшого на психосоціальну підтримку постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій. У стані війни  збільшення потреби саме в такій допомозі – природний процес.

ʺДля Ордену підписання Меморандуму про співпрацю з Кабінетом Міністрів України буде ще одним інструментом, за допомогою якого ми зможемо ще краще допомагати Україні, – зазначив Посол Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне. – Ми маємо бути готовими до нових викликів, які можуть виникати в такому шаленому і мінливому світі. Від імені перших осіб Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти висловлюю повагу цій величній і красивій державі Українаʺ.

Минулого року Орден та Україна відзначили 10 років від часу налагодження взаємних дипломатичних відносин. Посольство підтримує постійні контакти з політичною, культурною та економічною громадськістю України, зокрема сприяє організації конференцій і лекцій про діяльність та історію Мальтійського Ордену.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ