Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Німецькі партнери передали обладнання львівському медуніверситету

Університетська лікарня ЛНМУ імені Данила Галицького отримала медичне обладнання від федеральної землі Саар (Німеччина). Це 15 апаратів ШВЛ та ультрасонографічний відеоскоп OLYMPUS-ALOKA конвексного сканування. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Ця благодійна допомога – результат співпраці Львівщини з федеральною землею Саар, з якою торік у листопаді підписали Угоду про партнерство. Тоді Міністр-президент федеральної землі Саар Анке Релінгер та начальник Львівської ОВА Максим Козицький домовились про співробітництво у багатьох сферах, зокрема освіті та медицині.

«Міністр-президент побувала у Львівському медуніверситеті і високо оцінила прагнення створити умови для якісного навчання майбутніх медиків. Вже через два місяці німецькі партнери передали вишу операційний проктологічний стіл та операційну лампу. Обладнання зараз використовують на кафедрі хірургії №1. І ось вчора, завдяки ініціативі пані Релінгер, заклад знову прийняв від німців цінний подарунок», - розповіла директорка департаменту міжнародного співробітництва ЛОДА Ірина Бутинець.

Цього разу збір обладнання організував професор Марчін Кравчик з Університетської клініки міста Ессен. Університетська лікарня в Гомбурзі та громадське обʼєднання УкраїнеФройндеСаар допомогли його транспортувати.

Співпраця в рамках Угоди передбачає обмін студентами та викладачами медичних навчальних закладів Львівщини і землі Саар.  Тож наступним кроком співробітництва буде організація стажування для українських студентів та викладачів у медичних закладах Німеччини. Також Львівщина очікує на приїзд німецьких медиків для обміну досвідом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ