Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

USAID передало Укрзалізниці 105 генераторів

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Укрзалізниці 105 генераторів, вартістю $2,7 млн.
Фото: Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури України
Фото: Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури України
1/1

Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Доставку генераторів анонсували сьогодні віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, голова правління Укрзалізниці Євген Лященко та послиня Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк.

«Українська залізнична мережа є однією з найрозгалуженіших в Європі, має понад 20 тисяч кілометрів колії, з яких 45% електрифіковано. Генератори, надані USAID у рамках Проєкту енергетичної безпеки, будуть встановлені на ключових станціях основних маршрутів руху пасажирських і вантажних потягів. Вони допоможуть підготувати Укрзалізницю до зими, забезпечити резервне електропостачання для тягових підстанцій, залізничної автоматики та телекомунікаційних пристроїв, і підтримувати безперебійний оперативно-технологічний зв'язок з суміжними операторами системи розподілу», – зазначив Олександр Кубраков.

Фото: Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури України
Фото: Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури України
1/1

Як зазначила Бріджит Брінк, передбачається, що передані генератори дозволять забезпечити резервне електропостачання для понад 100 тисяч споживачів та сприятиме безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України.

«Ця зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Не лише забезпечувати безперебійну роботу УЗ, але й виконувати соціальну функцію для наших людей. Попри постійні обстріли, не було скасовано жодного поїзда, наші вокзали стали справжніми «Фортецями незламності», де завжди були світло й тепло», – зазначив Євген Лященко.

Лященко подякував Агентству США з міжнародного розвитку та посольству США в Україні за співпрацю та постійну підтримку.

Очікується, що чергова партія промислових генераторів буде використана на таких об'єктах у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Київській і Львівській областях. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ