Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

УЄФА представив офіційний м'яч Євро-2020

Організатори представили офіційний м'яч Євро-2020 року, який має назву "Uniforia".
УЄФА представив офіційний м'яч Євро-2020

Про це повідомляє УНН з посиланням на УЄФА.

На честь 60-річчя чемпіонату Європи фінальна стадія 2020 року відбудеться в 12 містах по всьому континенту. Новий формат турніру надихнув творців нового офіційного м'яча.

Назва об'єднує поняття єдності ("unity") і ейфорії ("euphoria"), властивих топовому турнірі серед збірних. Дизайн "Uniforia" використовує мотиви пересічних мостів, які з'єднують береги і розмивають кордони. Ще він відображає культурне різноманіття, унікальну суміш мистецтва і футболу, яким буде просочений турнір. Ці елементи послужили відправними моментами, з яких в 2018 році почалася розробка м'яча.

Також дизайн заснований на жирних чорних смугах, немов залишених пензлем художника. Вони символізують розмитість кордонів і їх перетин, відсилаючи до нового трансконтинентального формату турніру. На чорні мазки накладаються яскраві кольорові лінії. Вони означають різноманіття турніру і об'єднання різних культур.

Зауважимо, що фінальна стадія Євро-2020 розпочнеться 12 червня о Римі і завершиться рівно через місяць, коли на лондонському "Уемблі" відбудеться вирішальний матч.

Також додамо, матчі Євро-2020 в рамках якого виступить збірна Україна, приймуть 12 міст по всій Європі: Амстердам, Баку, Більбао, Будапешт, Бухарест, Глазго, Дублін, Копенгаген, Лондон, Мюнхен, Рим і Санкт-Петербург.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 14 жовтня у Києві відбувся матч збірних України та Португалії у рамках відбору на Євро-2020. Україна здобула перемогу з рахунком 2:1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ