Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

УЄФА відсторонила збірну росії від відбіркового турніру Євро-2024

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко повідомив, що УЄФА відсторонив збірну росії від участі у відбірковому турнірі чемпіонату Європи з футболу, що пройде 9 жовтня.

Збірна Росії не братиме участь 9 жовтня у жеребкуванні кваліфікації Євро-2024, оскільки відсторонена від участі в турнірі через повномасштабну агресію РФ проти України. 

"Росіянам немає до чого готуватися. Як і вимагав, РФ не буде 9 жовтня у німецькому Франкфурті. І щонайменше до 2024 року їм таки не світять офіційні міжнародні футбольні змагання. Євро-2024 пройде без країни-агресора", - написав Андрій Павелко на сторінці в фейсбуці. 

Жеребкування відбору Євро-2024 відбудеться 9 жовтня 2022 року у Франкфурті-на-Майні. Чемпіонат Європи-2024 відбудеться у Німеччині.

Крім того, міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер закликала відсторонити російських і білоруських чиновників «від впливових органів міжнародних спортивних організацій», адже переконана, що «не тільки Росія, веде війну проти України всупереч міжнародному праву, але й Білорусь, яка є ключовим союзником російського уряду».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ