Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дрогобич долучився до масштабного соціально-спортивного проєкту від УЄФА

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/5
у Дрогобич в ці дні завітав Всеукраїнський соціально-спортивний проєкт «Відкриті уроки футболу», який крокує містами України за підтримки УЄФА під егідою УАФ. Про це повідомляє Дрогобицка міська рада

Захід провела Львівська асоціація футболу спільно з Асоціацією футболу Дрогобицького району.

На стадіоні Дитячо-юнацької спортивної школи імені Івана Боберського зібрались учні 11 навчальних закладів Дрогобицької громади та діти з числа ВПО. Зокрема до спортивного дійства долучились: Ліцей №1 ім. І. Франка, Ліцей №2, Ліцей №3 ім. В. Чорновола, Ліцей №4 ім. Л. Українки, Гімназія №10 ім. Є. Коновальця, Гімназія №17, Ліцей №16 ім. Ю. Дрогобича, Стебницький ліцей №7, Дережицька гімназія, Лішнянський навчально-виховний комплекс І-ІІІ ступенів, Медвежанська гімназія ім. М. Біласа.

Спортивний захід розпочали благословенням отця Ростислава Мелеха, а також загальною бадьорою руханкою, яку провели представниці фітнес-клубу «FitCurves» Марія Пузур та Любов Лужецька.

Привітали учасників проєкту очільники міста – міський голова Тарас Кучма та заступник з гуманітарних та соціальних відносин Юрій Кушлик. Підтримати юних спортсменів завітав і керівник відділу освіти Роман Грицай, а також педагоги навчальних установ громади.

Відтак школярі приступили до найцікавішої частини проєкту – тренувань та руханок. Діти займалися у шести тематичних квадратах – за допомогою м’ячів, обручів, конусів, палиць, скакалок і канату для юних спортсменів тренери організували різноманітні веселі ігри й естафети, в ході яких дітвора мала змогу освоїти елементи техніки гри у футбол.

Особливе зацікавлення в дітей викликав квадрат безпеки, в якому їх у цікавій, пізнавальній ігровій формі працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій і поліції навчали правилам безпечної поведінки в умовах війни. Також діти дізналися від кваліфікованих фахівців, як зміцнювати власне здоров’я, імунітет і правильно харчуватися.

До масштабного заходу були залучені і тренери-волонтери – студенти факультету здоров’я людини та природничих наук Дрогобицького державного педагогічного університету

На завершення діти з рук куратора «Відкритих уроків футболу» на Львівщині, виконавчого директора Львівської асоціації футболу Степана Понайди, його заступника Андрій Смольського, міського голови Дрогобича Тараса Кучми та його заступника Юрія Кушлика, очільника Асоціації футболу Дрогобицького району Степана Лужецького та інших отримали у подарунок спортивний інвентар, пам’ятні медалі та футболки від УАФ.

Додамо, метою проєкту УАФ та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА є:

– психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;

– об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;

– створення інклюзивного середовища та знання правил безпеки в умовах війни;

– виховання здорового способу життя;

– активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ