Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В 2024 році бюджет Львівщини скоротиться на 40%

Падіння бюджету Львівщини на 2024 рік очікується майже на 40%. Про це стало відомо сьогодні під час брифінгу на якому презентували бюджет області.

Бюджет Львівської області в 2023 році складав близько 10,054 млрд грн, проте в 2024 році очікується 6,168 млрд грн.

“Скорочення бюджету на наступний рік пов'язане в першу чергу з тим, що ПДФО з військових частин буде йти державний бюджет і ці кошти будуть спрямовані на військових. Також, скорочена значна частина з бюджету, такі як цільові фонди та субвенції”- зазначив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Зазначимо, захищені видатки складають 72% бюджету області. Дані кошти йдуть на забезпечення енергоносіїв, зарплату працівників комунальних закладів та їх утримання.

З 3,5 млрд грн, захищені видатки складають 95%. Програмний ресурс складає 1,6 млрд грн з яких 48% - захищені видатки, це переважно кошти, які йдуть на забезпечення медикаментами, які відсутні в списку програми Національної служби здоров'я України та на утримання закладів. Резервний фонд, який складає 0,2 млрд грн , необхідний в разі надзвичайних ситуацій, щоб покривати потреби територіальної громади, допомагати і реагувати на будь-які виклики. Та 0,85 млрд , які отримують з державного бюджету забезпечують різні цільові фонди та субвенції.

За словами Максима Козицького наступного року скасовуються всі непріоритетні видатки, абсолютна відмова від конкурсів та премій у різних галузях. Також, він закликав громади Львівщини під час прийняття місцевих бюджетів підтримати аналогічні пріоритети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ