Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Америці з'явився новий наркотик, що роз'їдає шкіру

Новий наркотик викликає жах на вулицях США. Наркотик опіоїду фентанілу змішують із чимось ще більш смертоносним, що буквально роз’їдає шкіру людей.
Фото - Sky News

Про це розповідають у сюжеті Sky News. Видання провело власне розслідування та виявило, що громада знищена, а медичні працівники намагаються впоратися з постраждалими.

На вулицях Філадельфії - нульової точки опіоїдної кризи в Америці, новий вуличний наркотик завдає жахливі рани на тілах тих, хто його використовує.

Він називається Xylazine або Tranq.  Суміш фентанілу, опіоїду, який знищив американську молодь, і ветеринарного препарату під назвою "Ксилазин", що використовують як заспокійливий засіб для корів та коней, продають на вулиці всього за кілька доларів за пакет. 

Окрім напівнепритомного стану, який викликає наркотик, він буквально роз’їдає людям шкіру. Необроблені рани виростають у лускату кірку мертвої тканини та залишають струпи. Якщо їх не лікувати це може призвести до ампутації.

Міський департамент охорони здоров'я нещодавно виявив ксилазин у кожному дослідженому зразку. Хоча вибірка з 39 була невеликою, експерти в галузі охорони здоров’я стривожені цією тенденцією та ранами, які вони бачать.

Як розповів лікар Ендрю Бест, який є керівником відділу запобігання вживанню психоактивних речовин і зменшення шкоди у Філадельфії, зараз немає жодного державного чи федерального фінансування для пом’якшення проблем і шкоди, пов’язаної з ксилазином.

"Багато людей ніколи раніше не бачили цих ран. Вони не заживають так швидко, як звичайна рана. Іноді загоєння може тривати місяцями, навіть роками, а у важких випадках вимагають ампутації", - зазначив лікар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ