Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Антарктиді за 70 років зафіксували рекордно теплу зиму

В Антарктиді зафіксували аномально теплу зиму. Як повідомляють на станції спостереження "Академік Вернадський", середня температура за зиму становить -2,13°С.
Фото - видання "Українська правда"

Про це інформує видання Українська правда.

Попередній рекорд аномально теплої зими фіксували у 1998 році, тоді температура була на 0,4°С нижча, ніж у 2022 році. Найхолоднішою була антарктична зима 1958 року – -17.43°С. Того ж року зафіксували й температурний мінімум за всі 70 років існування станції.Він сягнув позначки -43,3°С.

Для порівняння, у 2022 році стовпчик термометра на станції "Академік Вернадський" ледве опустився до позначки у -8°С, при тому, що середньозимова температура зазвичай сягає -10°С.

Через аномальну спеку взимку біля станції не утворилось льодового покрову. Тому вчені з "Академіка Вернадського" могли не припиняти своїх досліджень протягом сезону. 

Опадів було багато через високу вологість в атмосфері. За сезон випало понад 2,5 метри снігу. Тепло також не сприяло вивченню сніжинок хуртовин, бо сніг переважно був мокрим та злипався. Однак є й хороша новина, адже через відсутність льоду до "Вернадського" вже навідуються пінгвіни. Ймовірно, птахи незабаром повернуться.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ