Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В аварійний ремонт виведено два блоки на ТЕС - Укренерго

Унаслідок технологічних причин в аварійний ремонт виведено два блоки на теплових електростанціях. 24 серпня Україна отримувала аварійну допомогу з Польщі та Румунії, 25 серпня імпортує електроенергію зі Словаччини.
НЕК "Енергоатом"

Про це повідомляють в НЕК "Укренерго".

За даними компанії споживання електроенергії продовжує триматись на максимальних за літо позначках.

"24 серпня, вечірній максимум споживання на 6% був нижчим за літній рекорд 21 серпня. Це все ще дуже багато для енергосистеми, зважаючи на обмежені через пошкодження та ремонти можливості електростанцій з виробітку електроенергії. "Укренерго" для покриття попиту застосовувало з 18:00 до 22:00 аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1800 МВт/год", — йдеться у повідомленні.

В Укренерго зазначили, що аварійна допомога не є комерційним імпортом, це останній і найдорожчий захід екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

Основна причина її застосування — дефіцит електроенергії в енергосистемі через великий обсяг пошкоджень на теплових та гідроелектростанціях. Крім того, триває активна ремонтна кампанія на АЕС, які готуються до роботи на максимальній потужності взимку. 

"Обсягів імпорту, який зараз надходить в українську енергосистему з Європи й формується в рамках функціонування ринку електроенергії, не вистачає для покриття різниці між збільшеним споживанням та обмеженими можливостями виробітку на електростанціях", — йдеться у повідомленні.

25 серпня відбувається імпорт електроенергії зі Словаччини з 15:00 до 18:00. Максимальна потужність в окремі години 45 МВт. Експорт відсутній.

Як зазначили в Укренерго, з технологічних причин в аварійний ремонт виведено 2 блоки на теплових електростанціях. Частково повернуто в роботу ТЕС, яка 24 серпня постраждала через обстріли. 

"Тривають масштабні ремонти на багатьох ТЕС, а також у планових ремонтах – частина атомних енергоблоків. Це суттєво обмежує можливість забезпечувати наростальне споживання, особливо у вечірні години", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ