Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В чергах на виїзд з Польщі загалом очікують понад 2000 вантажівок

На під’їздах до підкарпатських прикордонних переходів з Україною знову утворюються величезні черги вантажівок.

Це наслідок аграрних протестів у Медиці та Корчовій. Загалом на дорогах є понад дві тисячі вантажівок, - заявив в ефірі «Польського Радіо Ряшів» Пьотр Войтунік, речник Підкарпатської поліції.

«Зараз на виїзд із Польщі на прикордонному переході з Корчової очікують понад півтори тисячі вантажних автомобілів, вони запарковані з правого боку державної дороги № 94. Натомість в Медиці загалом таких вантажівок очікує понад 560. Довжина черги – 42 кілометри і сягає вона аж населеного пункту Острув Ярославського повіту».

Пьотр Войтунік додав, що поліція стежить за ситуацією, щоб запобігти небезпечним інцидентам у місцях паркування вантажівок.

«Поліцейські перебувають на місці, намагаються впорядкувати рух, дбають про безпеку на дорогах, аби автомобілі стояли в черзі так, щоби не ускладнювати рух, і щоби не створювати проблем для місцевих мешканців».

Нагадаємо, 11 лютого після перетину кордону три українські вантажівки із зерном було зупинено протестувальниками, вони відкрили борти і зерно висипалося на дорогу.

За даними сайту graniсa.gov.pl, орієнтовний час очікування на перетин кордону в Медиці становить 338 годин, у Корчовій – 108 годин.

Фермери протестують, зокрема, проти неконтрольованого імпорту агропродовольчої продукції з України та політики ЄС «Зелена угода». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ