Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Червонограді обговорювали проблеми переробки та утилізації сміття

Цими вихідними в Червонограді відбулося засідання громадської ради, а також пройшли громадські обговорення пропозицій щодо переробки та утилізації сміття.

Зокрема, про досвід поводження із ТПВ в Австрії розповіли депутати Червоноградської міської ради, які нещодавно відвідували тамтешні заводи на запрошення потенційного інвестора. Вони зазначил, що від австрійців слід переймати звичку підходити до проблеми відходів комплексно, з урахуванням місцевих потреб. Там вони побачили різні приклади – від рекультивації полігонів, які зараз перетворені у зелену зону до сміттєспалювання і видобутку біогазу. Біля подібних підприємств швидко розрослися цілі індустріальні містечка, які використовують потужності для власного виробництва. Наразі ж австрійський інвестор пропонує розвинути в Червонограді сортування на полігоні, обіцяючи згодом розглянути можливість зведення переробного або спалювального підприємства.

Своє бачення представив і Чевроноградський завод залізобетонних виробів, керівник якого нещодавно повернувся з Китаю із пропозицією спільної інвестиції в сумі понад 120 мільйонів доларів. На землі заводу планують звести цілий комплекс, при чому, за словами голови правління ЗБВ, лише до будівництва залучать понад 1500 працівників. Крім того, залишки сміттєспалювання після попередньої обробки використовуватиме завод для виготовлення власної продукції.

Фахівець з екологічного аудиту Олег Бота зазначив, що позитивний китайський досвід можна успішно впроваджувати на теренах Львівщини. Однак для цього необхідно чітко дотримуватись чинних українських екологічних норм, та не забувати про санітарно-гігієнічні заходи, спрямовані на охорону здоров'я населення і збереження довкілля, які включають в себе комплекс робіт по збору, видаленню, знешкодженню і переробці побутових відходів, на міських територіях.

Також він зазначив, що для успішного впровадження комплексу переробки та утилізації відходів, потрібно вести активну просвітницьку роботу з населенням в питаннях сортування відходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ