Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В "ДІЯ" додали електронне пенсійне посвідчення

Як повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України, в "ДІЯ" додали електронне пенсійне посвідчення.

Про нововведення повідомив віцепрем‘єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, під час  презентації нових документів та послуг, які відсьогодні доступні у застосунку Дія.

Михайло Федоров зазначив, що послуга доступна для всіх пенсіонерів, крім тих, у яких пенсійні посвідчення у формі книжечки, їм потрібно звернутись до Пенсійного фонду України й оновити посвідчення.

Пенсійне посвідчення в ДІЯ буде повність заміняти фізичне, у всіх необхідних випадках, зазначив Федоров.

Пенсійне посвідчення є двох видів: за віком та спеціальне (наприклад, через інвалідність, втрату годувальника тощо). Пенсійне за віком відтепер підтягується автоматично, так само, як і цифровий паспорт. А спеціальне потрібно додати в застосунок самостійно, наприклад, як COVID-сертифікат.

Перш ніж додати спеціальне пенсійне посвідчення в Дію, переконайтеся, що ваш застосунок оновлений до останньої версії. А далі просто прогортайте картки документів до крайньої, натисніть Додати документ — Пенсійне посвідчення — Додати посвідчення. Тепер ваш документ буде відображатися в Дії.

Як і інші документи в застосунку, його можна перевірити або поділитися ним за допомогою QR-коду.

Важливо, що в Дії відображаються лише пенсійні посвідчення, видані після 2014 року. Тож, якщо у вас посвідчення-книжечка, його потрібно оновити. Щоб замінити документ або виправити помилку в даних, зверніться до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України або online через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду.

Для отримання нових послуг необхідно оновити додаток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ