Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В джерелі святої Анни на Рівненщині зникла цілюща вода

Цілюще джерело святої Анни, яке донині було головним об’єктом паломництва волинян на Водохреще, пересохло. Цього року бажаючі зануритись у посвячену купель не матимуть змоги зробити це у цілющих водах джерела. Повідомив Таблоїд Волині.

«Не покупатися, а води набрати, помолитися», – послушниця Миколаївського Городоцького жіночого монастиря УПЦ на запитання, чи справді в джерелі пересихає вода, запевнила, що їхати на намолене місце в свято Водохреща однаково треба.

«Як будемо молитися, так і буде вода», – завірила жінка у відповідь на наполегливі прохання чітко сказати, чи є наразі хоч якась вода в джерелі.

За інформацією місцевих, напередодні свята до джерела почали завозити воду пожежними машинами, тож люди висловлюють сподівання, що до Водохреща купальню наповнять і бажаючим вдасться пройти традиційний обряд у звичному місці.

До слова, причиною пересихання джерела науковці називають малу кількість атмосферних опадів та погане живлення підземними водами. Зокрема, саме цими чинниками пояснює втрату води доктор географічних наук, професор Національного університету водного господарства та природокористування Маркіян Будз ще у 2012 році.

Таблоїд Волині

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ