Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Ірпені запустили першу малу електростанцію

Мережа зі сотень таких малих електростанцій допоможе енергосистемі убезпечити енергетичні об’єкти від масштабних пошкоджень.

Фото: Комітет ВРУ з питань енергетики та ЖКП

Про це повідомив комітет Верховної Ради з питань енергетики.

Першою такою станцією стала встановлена газопоршнева електростанція в Ірпені потужністю 1 МВт. Її подарували місту австрійська компанія INNIO, Jenbacher та «КТС Інжиніринг». Станцію привезли з Австрії вже готовою та ввели в експлуатацію протягом кількох днів — для цього потрібно було лише підготувати бетонний фундамент та підвести газові та електричні мережі.

"Від цієї малої електростанції працюватиме котельня, яка надає послуги теплопостачання 70% мешканцям Ірпеня. Також до нової електростанції будуть під’єднані об’єкти критичної інфраструктури міста: школи, лікарня, міськрада", — додають в комітеті. 

Фото: Комітет ВРУ з питань енергетики та ЖКП

Контейнерна електростанція використовує природний газ, що зменшує вартість виробленого кіловата в порівнянні з дизельним пальним.

"Ця установка, в порівнянні з дизельним генератором, являє собою постійне, а не резервне джерело живлення, та спроєктована для роботи у безперервному режимі протягом усього строку експлуатації, — зазначив голова комітету з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус,  такі готові рішення дозволяють швидко забезпечити безперебійне енергопостачання об’єктам комунального господарства під час постійних обстрілів енергетичної інфраструктури".

За його словами, в найближчих планах встановити 100 малих електростанцій, які дозволять заживити найкритичніші об’єкти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ