Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Києві на «Арсенальну» принесли ікону зі Сталіним і георгіївські стрічки

У понеділок, 9 травня, в День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, біля входу на станцію метро «Арсенальна» у Києві для ходи в Парк вічної слави збирається «Безсмертний полк». У натовпі помічена жінка з іконою, на якій зображений Йосип Сталін, а також кілька людей з георгіївськими стрічками, передає кореспондент НБН.

У Києві біля станції метро «Арсенальна» збираються ветерани ВВВ, бійці АТО і жителі столиці для урочистої ходи на честь Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Жителі прийшли з фотографіями загиблих у Другій світовій війні, з живими квітами, а також червоними маками на грудях. Так званий «Безсмертний полк» відправиться до меморіалу в Парку вічної слави.

Зазначимо, біля метро «Арсенальна» сталося кілька конфліктів. Зокрема, підліток приніс червоний прапор, який у нього спробували відібрати присутні. Поліція заступилася за хлопця, однак попросила прибрати прапор.

Крім того, одна з жінок у військовій формі часів ВВВ принесла ікону з зображенням Йосипа Сталіна. Стався скандал, але жінка відмовилася прибрати плакат.

Також у натовпі помічені кілька людей, серед яких – діти, з георгіївськими стрічками на одязі.

На даний момент біля метро знаходиться близько 500 осіб, однак колона для ходи формуватиметься о 10:45. Грає військова музика.

Нагадаємо, в 2015 році Верховною Радою України був прийнятий закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», який встановив 8 травня Днем пам'яті і примирення. Крім того, 9 травня був встановлений Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Символом Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги став червоний мак, а гаслом – «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо».

У 2016 році військовий парад у Києві, як і в минулому році, проводитися не буде, однак пройде ряд інших заходів.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ