Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Києві відкрилась вулична виставка про ідеологію окупантів

Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
1/3
22 вересня в Києві на площі Слави біля входу до Парку Вічної слави відкрилась вулична виставка «Рашизм – це…». Також її можна переглянути онлайн.

Про це повідомили в Мінкультури.

На 16 виставкових стендах продемонстровані характерні риси рашизму: культ «скрєп» і культ вождя, імперський реваншизм і «побєдобєсіє», агресивна пропаганда і ксенофобія, а також ті злочини, що здійснюють рашисти. Така виставка – це нагадування про злочини, що несуть людиноненависницькі ідеології, які пропагують ненависть і війну.

«Ми точно не знаємо, яким словом назвуть те, що росіяни роблять сьогодні в Україні через роки. Можливо придумають іншу назву. Наразі назва рашизм видається такою, якою можна назвати жахливе поєднання  більшовизму і фашизму, ксенофобії й російських «скрєпов», всього, що ми бачимо в Маріуполі, в Бучі, в містах, які цими днями зазнають обстрілів – Запоріжжі, Миколаєві. Позавчора я був в Ізюмі. І я б, звичайно, застосував інше слово, ніж рашизм, до того, що я там побачив. Але щоб ввести у міжнародний вжиток назву злочинів, які робить росія в Україні, цього буде достатньо. Тут є докази того, що ми називаємо рашизмом, з яким очевидно варто покінчити якомога раніше. Сьогодні вночі відбувся обмін полоненими. Багато азовців повертаються додому і символічно, що це зроблено в день оголошення так званої мобілізації в росії. На кожен виклик знайдемо відповідь», – сказав Олександр Ткаченко під час відкриття виставки.

Дату презентації обрали не випадково. Так організатори нагадують глядачам про сумну сторінку минулого. Цього дня у 1939 році, два тоталітарних режими – нацистський і комуністичний – провели спільний військовий парад у м. Бресті після того, як розв’язали Другу світову війну і розтрощили польську державу. 

Нагадаємо, рашизм – це квазі-ідеологія, замішана на суперечливому поєднанні ідей фашизму і більшовизму, нацизму і євразійства, реваншизму і ксенофобії з мімікрією під «духовність православ’я» та «велич російської культури».

Вулична виставка створена спільно Українським інститутом національної пам’яті, Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, а також Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, аби розкрити зміст рашизму, під гаслами якого сьогодні російські загарбники вбивають українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ