Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Київській області засудили матір за смерть 10-місячної доньки

Прокуратура Володарського району підтримала державне обвинувачення у справі щодо матері, яка злісно не виконувала обов’язки по догляду за дитиною. Горе-мати створила для 10-місячної доньки такі умови, що та захворіла на менінгоенцефаліт та невдовзі померла. Прес-служба прокуратури Київської області.

В ході досудового розслідування встановлено, що матір тривалий час не виконувала свої обов’язки по догляду за маленькою донькою.Жінка зловживала спиртним під час вагітності. Тому маля народилось зі складними вродженими захворюваннями і потребувало материнської уваги та постійного медичного догляду, правильного та повноцінного харчування. Однак, мати тільки пиячила та займалася влаштуванням власного життя, за це неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності. Дівчинкамешкала в антисанітарних умовах та не отримувала медичної допомоги. Горе-мати взагалі не піклувалася про здоров’я дитини, часто залишала її напризволяще.

За результатами досудового розслідування матері повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 КК України, тобто у злісному невиконанні батьками обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

Вироком Володарського районного суду її визнано винною у вчиненні вказаного злочину та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ