Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛОДА повідомили результати антикорупційних перевірок

В ЛОДА повідомили результати перевірок на предмет корупції в районних державних адміністраціях Львівської області.
Тарас Грень

У Львівській обласній державній адміністрації розпочали проводити перевірки в районних державних адміністраціях, окремих підрозділах та організаціях, які підпорядковані адміністрації, на предмет дотримання працівниками законодавства України з питань запобігання корупції. 

В кінці минулого року голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький затвердив порядок таких перевірок та план їх проведення. Перевірки проводяться 1 раз в квартал. В першому півріччі 2024 року вже проведено дві такі перевірки в двох РДА області.

Перевірка є достатньо тривалою в часі, адже досліджуються багато питань антикорупційного напрямку в різних напрямках роботи РДА. Спочатку подається запит в РДА з переліком документів, які необхідно надати. Відповідні документи аналізуються в підрозділі з питань запобігання та виявлення корупції апарату ОДА. Після цього здійснюються виїзди на об’єкт перевірки для вивчення документів безпосередньо в РДА. Загалом перевірка одного об’єкту може тривати до двох місяців.

Результатом перевірок є сформований акт перевірки з описом виявлених порушень.

“Львівська обласна державна адміністрація - не правоохоронний орган. В першу чергу ми забезпечуємо перевірку організації роботи антикорупційного напрямку в підзвітних органах і установах, надаємо методичну допомогу так як вимагає чинне законодавство. Після завершення перевірки скеровуємо акт перевірки керівнику для реагування згідно з законодавством. Далі об’єкти перевірки, в даному випадку РДА, інформують ОДА в визначений строк про вжиті заходи усунення порушень. У разі неусунення порушень вимог антикорупційного законодавства ОДА має право інформувати про дані порушення за підслідністю до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції. Такими органами є - органи прокуратури, Нацполіції, НАБУ, НАЗК.”  -  зазначив керівник апарату облдержадміністрації Тарас Грень.

До правопорушень належать: відсутність відповідального за антикорупційний напрям, незабезпечення умов для повідомлень про порушення антикорупційного законодавства, непроведення оцінки корупційних ризиків та відсутність розроблених заходів щодо їх усунення, не проведення, неналежне проведення спеціальних перевірок перед призначенням на керівні посади, наявність конфлікту інтересів, неподання, несвоєчасне подання декларацій та не інформування НАЗК про такі порушення, не проведення/неналежне проведення службових розслідувань за приписами НАЗК, прокуратури, інших спецсуб’єктів у сфері протидії корупції, наявність рішень, що прийняті з порушенням антикорупційного законодавства та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ