Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Луцьку презентували сатиричний роман "Записки офіцера Червоної армії"

Презентація українського видання "Записки офіцера Червоної армії" польського письменника Сергіуша Пясецького відбулася за ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. Про це повідомили 10 вересня у пресслужбі Волинської обласної ради.
Фото Волинська обласна рада

В рамках заходу відвідувачі також змогли насолодитися грою польського актора Драматичного театру у Білостоці Кшиштофа Лавнічака, який виконав монодраму за мотивами книги.

Як зазначив Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, історія письменника Сергіуша Пясецького досить цікава. Він народився в 1901 році і юнаком втік з дому в Петербург та зсередини побачив, як виглядає більшовицька революція. Власне після цього він почав брати активну участь у боротьбі з більшовизмом. У міжвоєнний період потрапив в тюрму, де почав писати свої книги.

"Він написав багато книг – близько 30, які дуже цікаві. І якщо глядачам сподобається "Записки офіцера Червоної армії", ми будемо планувати перекласти інші книги цього автора", -  зауважив Славомір Місяк.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт підкреслив, що Сергіуш Пясецький - людина з неймовірним почуттям гумору та сарказму, які не лишають байдужими читачів. Увесь свій талант він вклав, аби описати більшовизм і його абсурдність.

"Ця книга читається на одному подиху. Він зробив все, аби ми відчули дух абсурду нової влади, нової держави і її ідеології, яка прийшла і окупувала територію Вільно і навколишнього краю. І дивуєшся, як в цій реальності жили люди і мислили її категоріями", - резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ