Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Львівській інфекційній лікарні перебуває 61 пацієнт

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, на Львівщині за весь час із підозрою COVID- 19 звернулося 104 людини.Про це повідомив сьогодні під час брифінгу в.о директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.
Фото ілюстративне.

“У цих пацієнтів проведений забір аналізів та відправлені до Центру громадського здоров’я МОЗ для проведення діагностики. На стаціонарному лікуванні в інфекційній лікарні перебуває 61 пацієнт. Стан більшості пацієнтів середньої важкості або легкий, одна пацієнтка у важкому стані, вона не перебуває на штучній вентиляції легень, їй проводять інтенсивну терапію в умовах відділення реанімації. Щодо діагностики пацієнтів, які перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні та пацієнтів, які підлягають повторній діагностиці, вона здійснюватиметься за допомогою експрес-тестів і результати будуть скеровані в інфекційну лікарню та визначені нами стаціонари для продовження лікування”, - зазначив Андрій Васько.

Також він наголосив, що триває підготовка медичних закладів для оперативного реагування на нові випадки захворювання.

“Усі лікарні області, які мають приймати пацієнтів з коронавірусом, первинні заклади, розташовані у Львові вже звільнені від пацієнтів. Ми очікуємо резерв до 2500 ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, 1500 ліжок знаходяться на території закладів охорони здоров’я у Львові. На сьогодні проводиться кінцева підготовка кисневих систем, на сьогодні є 300 ліжок із киснем, до кінця тижня їх має бути до 700”, - додав Андрій Васько.

У межах брифінгу зазначили, що найближчим часом очікується надходження гуманітарної допомоги - тест -систем для для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та для експрес-тестів.

“Щодо лабораторної діагностики ми ведемо переговори щодо забезпечення нашого центру тестами для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції. Відомо , що днями до нас надійдуть такі тест-системи. Окрім них, ми також додатково оплатили дві тест-системи. До кінця цього тижня ми будемо достатньо забезпечені, відтак буде можливість здійснювати понад тисячу досліджень. Якщо виникне необхідність, будемо переводити наші лабораторії на цілодобовий режим роботи”, – наголосив заступник директора Лабораторного центру Олег Когут.

На Львівщині другою захворіла на коронавірус жінка 69 року народження

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ