Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В міліції кажуть, що блокувати домівки чиновників - незаконно

Столичні правоохоронці закликали учасників акцій "не йти на поводу у провокаторів, які підбурюють людей до активних протиправних дій". Про це йдеться в повідомленні ВЗГ ГУМВС у Києві.

За словами міліціонерів, "останнім часом в мережі Інтернет періодично з’являються повідомлення з посиланням на окремих лідерів як політичних партій, так і громадських організацій, висловлювання яких підпадають під ознаки ряду кримінальних правопорушень".

Організатори масових акцій закликають мітингувальників блокувати не лише деякі адміністративні будівлі, вулиці, а й приватні помешкання окремих громадян.

В МВС зазначають, що "з точки зору Закону подібні дії є не лише протиправними, але й грубо порушують конституційні права та свободи інших громадян, що часто призводять до конфліктних ситуацій з правоохоронцями та пересічними громадянами".

Керівництво столичної міліції вкотре наголосило, що "за блокування і захоплення адміністративних будівель, перекриття руху автотранспорту та пошкодження чужого майна будь-якої форми власності чинним законодавством передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність".

Правоохоронні органи обіцяють "реагувати на кожний протиправний вчинок незалежно від приналежності правопорушників до тієї чи іншої політичної сили".

"За вчинення протиправних дій винні особи нестимуть передбачену законодавством відповідальність", - наголосили в міліції.

У зв’язку з цим київські правоохоронці ще раз звернулися до організаторів масових заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів та демонстрацій.

Їх просять "не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій та не підбурювати мітингувальників до протиправних дій і конфліктів з правоохоронцями, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку".

У середу активісти Євромайдану планують пікетувати Генпрокуратуру - з вимогою припинити переслідування активістів, МВС та Міністерство охорони здоров'я - через відсутність результатів у розслідуванні побиття Тетяни Чорновол та тиск на журналістку.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ