Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мостиськах люди заблокували дорогу, чекають Синютку

Перекриття міжнародної траси в Мостиськах.
Перекриття міжнародної траси в Мостиськах.
Перекриття міжнародної траси в Мостиськах.
Перекриття міжнародної траси в Мостиськах.
Мостиська вул Ярослава Мудрого.
Мостиська вул Ярослава Мудрого.
1/3
Як повідомило видання районний часопис Мостищини "Наш край" в Мостиськах продовжується протест людей стосовно ремонту вулиць.

Люди написали заяву до голови ОДА Олега Синютки такого змісту: «Просимо Вас приїхати на мирний мітинг, який проходить в м. Мостиська, про який було заздалегідь повідомлено відповідні органи, для роз’яснення питання щодо ремонту вулиці Ярослава Мудрого , оскільки даний відрізок дороги стоїть на балансі Львівської ОДА. Повідомляємо, що мирний мітинг не закінчиться до вашого приїзду. Чекаємо». 

Протестувальники відправили до Львова до голови ОДА Олега Синютки своїх представників – голову Спілки політв’язнів Мостиського району, депутата Мостиської міської ради Зіновія Балича, керуючого справами Мостиської районної ради, депутата Мостиської районної ради Василя Саламаху, депутата Мостиської міської ради Юрія Дьолога.

Зазначимо, дорогу на Годині – вул. Я Мудрого мали відремонтувати ще в 2017 році. Вона була у планах, проведено тендери і за кошти з перевиконання митних платежів цей відрізок шляху мали відремонтувати. Проте з невідомих причин (?) ці роботи не були проведені. Пояснювали, що не було суттєвого перевиконання плану митних платежів. Тоді виконавча влада пообіцяла, що ремонт проведуть у 2018 році. Проте знову повторюється та ж ситуація, коли ремонт дороги знову відтерміновують, пояснюючи, що нема коштів.

Вулиця Я.Мудрого – дорога обласного значення – веде до сіл Черневе, Малнів, – і на Краківець. Вже другий рік мостищани і мешканці цих сіл пишуть листи, звернення у всі інстанції – в РДА, районну, міську ради, ОДА, на всі гарячі лінії телефонують області і країни – повідомляють, що дорога в катастрофічному стані! Тут через вибоїни, ями неможливо проїхати не те що автомобілем, а навіть велосипедом, провезти дитячий візочок, навіть пройти пішки. А цією дорогою курсують маршрутки, швидка, пожежна (при необхідності), їздить шкільний автобус, що довозить дітей до школи.

Терпіння мешканців району закінчилося – 5 вересня о 9.30 вони перекрили дорогу в райцентрі біля Народного дому, а також при в’їзді в Мостиська. Вимога одна – відремонтувати вулицю Я. Мудрого. Про цей мирний протест заздалегідь повідомили органи місцевої і обласної влади. Зараз мостищани перекривають міжнародну трасу при в’їзді у м. Мостиська з вимогою, щоб до них приїхав голова ОДА Олег Синютка і повідомив, коли буде відремонтована ця дорога. Бо на зустрічі з громадськістю Мостиського району він обіцяв, що вул..Я. Мудрого відремонтують у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ