Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У МОЗ вирішили не враховувати результати студентського іспиту "IFOM 2019"

Сьогодні робоча група МОЗ України провела аналіз складання міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM). Через численні та масштабні порушення норм доброчесності та правил проведення іспиту успішність складання IFOM 2019 не впливатиме на долю студентів.

Як зазначили в Міністерстві охорони здоров'я України, всі студенти, які складали іспит та не були залучені до порушень, мають бути переведені на 4 курс.

Через безпрецедентну кількість порушень, зокрема, розкриття частини тестових завдань у перший день складання та розповсюдження їх серед студентів, які складали іспит 2 і 3 липня, робоча група дійшла таких висновків:

  1. Всі студенти, які з’явились і складали тест 1-3 липня, мають бути переведені на 4 курс і продовжити навчання.
  2. Студентів, які було помічені в порушеннях норм доброчесності та правил проведення іспиту, зокрема фотофіксації тестових завдань та розповсюдження їх у публічному доступі, рекомендовано відрахувати з університетів.
  3. Ті студенти, які не з’явилися на іспит, є такими, що не склали. Таким студентам буде надана можливість перескласти іспит впродовж наступного навчального року. Ті студенти, які не з’явились на складання іспиту з поважних причин, матимуть можливість наступного року скласти міжнародний іспит з основ медицини вперше.

До робочої групи МОЗ України увійшли представники університетів, студенти яких мали найбільшу кількість правильних відповідей, а саме Тернопільського національного медичного університету, Львівського національного медичного університету, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, а також Ужгородського національного університету.

Загалом IFOM склали 10 099 студентів - це понад 77% третьокурсників. Зокрема майже 89% студентів склали IFOM українською мовою у веб-форматі. Із 2783 студентів, що не з’явились на іспит, 45 надали докази поважних причин.

Нагадаємо, українські студенти-медики повністю провалили міжнародний іспит IFOM. За оцінками NBME, середній відсоток правильних відповідей українських студентів 3 курсу - 30,24%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ