Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

В МЗС РФ прокоментували слова міністра оборони Польщі про Волинську трагедію

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова прокоментувала заяву міністра оборони Польщі Антоні Мацеревича, який висловив думку, що на Росії теж лежить частка відповідальності за Волинську трагедію 1943-1944 рр.

Захарова написала у Facebook, що хотіла б уточнити у Варшави три моменти.

По-перше, чи сходиться позиція міністра з офіційною позицією країни.

По-друге, "чи є історичні події чи природні явища, в яких Росія не винна?".

Крім того, представник російського відомства висловила побоювання, що "мовчки заохочуючи подібні шовіністичні висловлювання, польське керівництво від побутової русофобії непомітно скочується до розпалювання національної ненависті".

В одному з коментарів Захарова також написала, що після "питань до Варшави" у Facebook "передбачається почути відповідь від офіційних представників країни, уповноважених давати роз'яснення з зовнішньополітичних питань".

Нагадаємо, відповідаючи на питання журналіста про те, яка є нині роль російської пропаганди у висвітленні подій на Волині 1943-1944 рр., Мацеревич відзначив, що роздмухування трагедії у російський пропаганді є очевидним.

Проте, за словами Мацеревича, це не має заважати розгледіти роль самої Росії у нагнітанні міжетнічного конфлікту, який нині в Польщі прагнуть офіційно визнати геноцидом.

"Це є очевидним (роздмухування негативної ролі українців у Волинської трагедії російською пропагандою)… Проте це не має заважати нам розгледіти… що справжнім ворогом, тим, хто використав частину націоналістичних сил українців для того страшного злочину, геноциду, є Росія. Там знаходиться джерело цього страшного злочину", – відзначив Мацеревич.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ