Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В обласному бюджеті Львівщини гроші на профтехучилища передбачені лише на півроку

Сьогодні, 12 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків повідомив, що через відсутність субвенції з держбюджету на фінансування професійно-технічних закладів освіти в обласному бюджеті заклали відповідні кошти, але їх вистачить лише на півроку. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо із сесійної зали.
Як зазначив Олег Демків, особливістю видатків обласного бюджету цього року є відсутність субвенції з держбюджету на фінансування професійно-технічної освіти.
Також він пояснив, що на фінансування професійно-технічної освіти в бюджеті області передбачають 50% від потреби, адже Кабмін прийняв рішення про перегляд питання субвенцій на цю стрічку витрат за підсумками першого півріччя.
"Вважаю, що цих коштів достатньо. Зважаючи на те, що така проблема є не лише у нас, але по усій Україні, то я  не думаю, що вирішення цього питання буде затягуватись урядом", - вважає Демків.
Він сказав, що на Львівщині є міста, які зовсім не можуть собі дозволити фінансувати професійно-технічні заклади освіти. Серед таких він назвав Дрогобич.
Він додав, що це питання вже на контролі в Міністрстві освіти, і головне не допустити скорочень викладацького складу.
У проекті обласного бюджету, зокрема, передбачено, що на утримання професійно-технічних навчальних закладів виділити 98 945,2 тис. гривень. Зазначені кошти частково забезпечать першочергові видатки на утримання 22 професійно-технічних навчальних закладів з урахуванням оптимізації мережі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ