Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В області представили нового начальника Львівського ОТЦК та СП

Ним став полковник ЗСУ, учасник російсько-української війни, Герой України Денис Чаюк.

Як повідомляють в ЛОДА, Денис Валентинович Чаюк народився 13 лютого 1982 року. Полковник Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, заступник командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Герой України.

Виконував бойові завдання під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних Сил на Сході України. Брав участь у боях за Луганський аеропорт і м. Дебальцеве (нині Горлівського району) Донецької області.

Повномасштабну війну він зустрів на одному з полігонів Дніпропетровської області. Тоді ж дві ворожі ракети вибухнули безпосередньо неподалік від місця дислокації частини. 25 лютого подолавши понад 200 км, батальйонна тактична група під його командуванням закріпилася на північних околицях Мелітополя Запорізької області.

У березні 2022 року під час визволення с. Малинівка Пологівського району Запорізької області отримав поранення від ворожої гранати, з його ноги вилучили 18 осколків.

25 квітня 2022 року Президент України Володимир Зеленський повідомив про присвоєння Денису Чаюку звання Героя України.

«За особисту мужність та результативність у боях з окупантами, знищення техніки й живої сили ворога відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського Денису Чаюку присвоїли звання Героя України. Бажаю новому очільнику обласного ТЦК та СП і усій команді під його керівництвом плідної роботи для наближення нашої перемоги. Дякую за службу колишньому начальнику Львівського обласного ТЦК та СП Олександрові Тіщенку», – прокоментував у своїх соцмережах призначення Дениса Чаюка начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ