Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В області провели Львівський індустріальний день

Сьогодні, 21 листопада, у Центрі Митрополита Андрея Шептицького відбувся Львівський індустріальний день. Захід провели в межах Українського індустріального тижня.

Індустріальний день дозволить бізнес-середовищу продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, інноваційних технологій, вибудувати діалог із державними структурами та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами. Органи державної влади, у свою чергу, отримають якісний зворотній зв’язок з метою ефективного формування та реалізації промислової та інноваційної політики.

Привітав учасників Львівського індустріального дня перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

«Ми маємо досить добрі кейси та практики на території області в напрямку промисловості. Разом з цим ми розуміємо, що світ рухається величезними кроками і ми маємо не лише розвивати свої сильні сторони, а й рухатися в напрямку розвитку світових тенденцій. Одним із таких напрямків є індустріальний розвиток. Чотири роки назад Львівщина почала рух у напрямку реалізації Концепції індустріальних парків. На сьогодні ми маємо 7 зареєстрованих парків, попри те розуміємо, що для того, щоб парк дієво запрацював, потрібно створити відповідні умови тим підприємцям, які готові туди заходити. Індустріальний парк – це не лише доступ до земельної ділянки, але й умови привабливі для підприємців. Ми маємо намір надалі напрацювати конкретні напрямки, які б мали лягти у вищий законодавчий документ, для допомоги розвитку індустріальним паркам. Тогорічний індустріальний тиждень продемонстрував певні результати і я сподіваюсь, що цьогорічний буде не менш ефективним та дієвим», - зазначив Василь Лозинський.

Відтак, в межах заходу учасники поспілкувались про модель інноваційно орієнтованої кластерної економіки для Львівщини, цифрову трансформацію промисловості, стимулювання експорту та ресурсоефективність підприємств Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ