Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В облраді пропонують створити заказники «Бескиди» і «Травертинові джерела»

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації 1 лютого підтримала ініціативу створення заказників місцевого значення «Бескиди» і «Травертинові джерела».
Фото ілюстративне

Про це повідомив голова комісії Віталій Свіщов, передає ЛОР. 

Ландшафтний заказник місцевого значення «Бескиди» загальною площею 1562,4 га планується створити на території філії Самбірського лісового господарства. 

«Бескиди» створять для збереження старовікових ділянок природних лісів, їх рослинного та тваринного світу, формування транскордонної екологічної мережі польсько-українського прикордоння.

У складі деревостану проєктованого заказника переважають бук та ялиця. Вік деяких старовікових дерев сягає до 300-400 років. Тут виявлено 7 видів рослин та 1 вид грибів, занесених до Червоної книги України», – зокрема пояснюють у відомстві.

Також на території філії Львівського лісового господарства планується закласти гідрологічний заказник місцевого значення «Травертинові джерела» загальною площею 4,4 га.

«Травертинові джерела» створять для збереження природних утворень – травертинових формацій, які є специфічними карбонатними породами осадового типу і слугують оселищами багатьох рідкісних видів рослин і тварин та формують унікальний осередок біорізноманіття.

У межах території проєктованого заказника наявні рідкісні та червонокнижні рослини», – додають там.

До слова, остаточне рішення про створення заказників місцевого значення «Бескиди» і «Травертинові джерела» має ухвалити Львівська обласна рада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ