Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В облраді нагородили юних переможців мистецького конкурсу

Голова міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості», голова Львівського регіонального суспільно-культурного товариства Надсяння Соломія Риботицька вручила нагороди переможцям дитячого мистецького конкурсу #Курбас_online на тему «Курбас_всюди. Українське - це модно».
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Призерами стали талановиті діти та молодь, віком 10-15 та 15-25 років. На конкурс учасники подавали роботи у жанрах: «образотворче мистецтво», «література» та «театр».

Проєкт «Освітньо-мистецькі студії Курбас_всюди» реалізовувався у рамках програми підтримки міжрегіональних культурних обмінів «Змінимо країну разом», за сприяння Асоціації органів місцевого самоврядування – Карпатська агенція регіонального розвитку у партнерстві з Львівською обласною радою. Партнери проєкту зі Львова - товариство «Надсяння» та Харкова - ГО Арт Оборона спільно досліджують спадщину й життєвий шлях Леся Курбаса та поширюють тренд «Українське – це модно!»

Керівниця гуртка «Сонячна фантазія» будинку дитячо-юнацької творчості Личаківського району Тетяна Коновал Tetyana Konoval першою відгукнулася на пропозицію участі дітей у такому проєкті та надіслала на розгляд журі роботи двох своїх учениць. Зокрема відзнаку конкурсу отримала робота львів’янки Насті Матули «Природа Карпат».

«Існує багато конкурсних пропозицій на платній основі. Діти не хочуть сплачувати внески, вони частіше погоджуються брати участь у безплатних конкурсах де по справжньому конкурують ідеї й фантазія і такі конкурси зацікавлюють, мотивують талановитих дітей», - розповіла вчителька.

«Мені приємно бачити молодь, яка підтримує гасло «українське - це модно, - наголосила в.о. директора асоціації Наталя Савка - Карпатська агенція регіонального розвитку надалі підтримуватиме обміни та освітянські проєкти».

«Свої роботи на конкурс прислали 145 учасників із 43 навчальних закладів, з Херсону, Харкова, Луганщини. Ми видали каталог з фотографіями робіт переможців і збірник з літературними творами. Кожен учасник матиме на згадку власне видання. Я вважаю, що таким проєктом справді вдається популяризувати українське та об’єднувати країну», - зазначила у своєму виступі депутатка Соломія Риботицька

«Дякуємо навчальним закладам, які відгукнулися на наше звернення. 72 конкурсні роботи виконали талановиті підлітки з Львівщини. 25 лютого 2022 року виповнюється 135 років з дня народження Курбаса, а в березні 100 років від створення театру «Березіль». Це знакові події й нам вдалося залучити дітей до вивчення історії та розвитку сучасного мистецтва», - акцентувала співавтор проєкту Зоряна Куриляк Zoriana Kuryliak

Освітньо-мистецькі студії #Курбас_всюди тривали на Львівщині та Харківщині впродовж чотирьох місяців й передбачали дослідницькі експедиції шляхами українського режисера, мистецький конкурс для дітей та молоді, а також Круглий стіл з популяризації постаті Леся Курбаса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ