Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі під СІЗО протестували проти «репресій» щодо ув’язнених

В Одесі 19 серпня кілька десятків родичів ув’язнених в місцевому слідчому ізоляторі прийшли з протестом до СІЗО, що на Люстдорфській дорозі. Вони стверджують, що після жорстокого вбивства інспектора Державної пенітенціарної служби (ДПтС) у СІЗО «розпочалися репресії». Про це повідомило радіо "Свобода".

Напередодні невідомі в масках били людей, трощили меблі в першому й третьому корпусах СІЗО, заявив Радіо Свобода учасник акції протесту Сергій, брат якого два місяці перебуває в слідчому ізоляторі. «Хвилюємось за життя й здоров’я наших близьких, які зараз там. Вимагаємо пояснень від адміністрації та прокурора, на якій підставі знущаються над людьми? В тому що сталося з дівчиною-інспектором, винне керівництво. Саме воно дозволило рецидивісту вільно пересуватись територією ізолятора», – сказав він.

Про те, що «спецназ б’є ув’язнених» написав на своїй сторінці у Facebook також капелан СІЗО і Південної виправної колонії №51 священник УПЦ (КП) Дмитро Краснобаєв.

Як повідомили Радіо Свобода у пенітенціарній службі, на території СІЗО «проходять режимні заходи». У чому вони полягають, у відомстві не уточнили, зазначивши, що після жорстокого вбивства співробітниці одеського СІЗО начальника слідчого ізолятору В’ячеслава Коваля звільнили.

Раніше в прокуратурі Одещини повідомили, що ввечері 17 серпня на господарчому дворі СІЗО ув’язнений, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, зґвалтування, грабіж, незаконне позбавлення волі, вбив жінку-інспектора. Тіло він розчленував і викинув у контейнер для сміття.

За даними прокуратури, злочин скоїв 39-річний чоловік, який перебував у слідчому ізоляторі. Протягом останнього місяця він перебував не усвоїй камері, жив і працював на господарчому дворі.

Як повідомляє прокуратура Одеської області, за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО відкрили кримінальне провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ