Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В Одесі відбудеться 5-ий міжнародний літературний фестиваль

25-29 вересня 2019 року в Одесі відбудеться міжнародний літературний фестиваль, у якому візьмуть участь 32 письменника з 9 країн світу.

Відкриття фестивалю відбудеться 25 вересня о 18.00 у Будинку вчених в Одесі. Головна частина програми буде проходити в Одеському Літературному музеї, - інформують на сторінці фестивалю.

Мета фестивалю – підкреслити культурний вплив Одеси, полікультурність цього міста та сприяти зміцненню зв’язків між Одесою та іншими культурними метрополіями Європи і світу.

Це відображено в програмі фестивалю, що приділяє увагу не тільки східноєвропейським темам і регіону Чорного моря в цілому, але – так як і фестивалі Ханса Рупрехта і Ульріха Шрайбера в Швейцарії і Берліні, буде по­справжньому міжнародною. Заплановані виступи авторів з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії.

Під час фестивалю окрім літературних читань проходитимуть й дискусії на політичні теми, присвячені Європі, а також іншим країнам світу.

Фестиваль буде проводитись двома мовами: тексти зарубіжних авторів будуть читатися мовою оригіналу і в українському перекладі. Дискусії будуть супроводжуватися синхронним або послідовним перекладом.

Головна частина програми буде проходити в Одеському Літературному музеї.

Секція “Дитяча та юнацька література” представить авторів та їхні твори в четвер і п’ятницю, 1­2 жовтня в одеських школах.

Організатори прагнуть до інтеграції МЛО у вже наявні регіональні літературні співтовариства, у тому числі фестивалі у Львові, Чернівцях та Яссах (Румунія) і Київський Книжковий Арсенал, та до міжнародної кооперації з іншими міжнародними літературними фестивалями в рамках Word Alliance.

Проведення фестивалю підтримуватиме одеський оргкомітет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ