Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В окупованому Криму знищили понад 15 тонн європейських фруктів

Російська влада знищила в окупованому Криму понад 15 тонн фруктів, ввезених на півострів з Польщі та Іспанії.

"Яблука польського походження загальною вагою 15 тонн, а також 156 кг іспанських апельсинів виявлено державними інспекторами Россільгоспнагляду в ході спільного рейду, проведеного з співробітниками МВС по Республіці Крим та  Служби по земельному і фітосанітарного нагляду по Республіці Крим", - наголошується в офіційному повідомленні Россільгоспнагляду.

За інформацією відомства, безпосереднім імпортером забороненої в РФ продукції є Білорусь.

Вилучені фрукти були знищені на Сімферопольському полігоні ТПВ "методом поховання", із застосуванням великогабаритної техніки.

Раніше Россільгоспнагляд знищив 12 тонн української полуниці, яка була вилучена у власників у результаті проведення фітосанітарного контролю.

Нагадаємо, в кінці квітня у Білгородській області РФ інспектори Россільгоспнагляду затримали й знищили велику партію м'яса українського походження.

З 7 серпня 2014 року Росія ввела ембарго на поставки продуктів харчування з країн Заходу - США, ЄС, Канади, Австралії і Норвегії. Забороненими вважаються м'ясо та м'ясна продукція, риба та рибна продукція, молоко та молочна продукція, овочі та фрукти. Ембарго продовжене до серпня 2016 року. Через рік російська влада вирішила боротися з такими поставками більш радикально. Знищення в Росії продуктів з країн Заходу, що потрапили під ембарго, почалось 6 серпня 2015 року за указом президента Володимира Путіна. Знищувати продукти дозволяється "будь-яким доступним способом".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ