Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В оселях киян безкоштовно встановлять 3000 двозонних електролічильників

Клієнти отримають сучасні прилади обліку, що дозволяють заощаджувати на сплаті за світло. Кошти на їх встановлення передбачені інвестиційною програмою компанії, а отже містяни отримають нові лічильники абсолютно безкоштовно.
Ілюстративне зображення

В Україні для побутових клієнтів передбачена можливість користуватися двозонним тарифом при сплаті за світло. Відповідно до його умов вартість кіловатів вдень (з 7:00 до 23:00) становить: до 100 кВт/г — 0,9 грн за кіловат-годину, а вище 100 кВт/г — 1,68 грн за кіловат-годину, а вночі (з 23:00 до 7:00) тариф вдвічі нижчий: до 100 кВт/г — 0,45 грн, а понад 100 кВт/г — 0,84 грн.

Як зазначають енергетики, за розрахунками спеціалістів, двозонний (день/ніч) тариф дозволяє, в середньому, заощаджувати щомісяця від 10 до 25% на сплаті за світло. На сьогодні, в Києві вже працюють 185 тисяч лічильників, які можуть бути налаштовані на двозонний економний тариф. До кінця року їх кількість зросте ще більш ніж на 15%.

Безкоштовна заміна лічильників відбувається у відповідності до затвердженої національним регулятором (НКРЕКП) програми. Зокрема в серпні нові прилади обліку безкоштовно отримають кияни в будинках за наступними адресами:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ