Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В рамках Майстерні міста у неділю на Сихові відбудеться Екофест

У цю неділю біля Центру Довженка, що на Сихові, вже вдруге відбудеться Екофестиваль. Цього року захід проводять у рамках Майстерні міста. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Ініціатори Екофесту — громадська організація «Кращий Сихів», котра була створена наприкінці 2014 року для представлення та захисту інтересів активних мешканців Сихова у їх роботі над створенням скверу Гідності та боротьбі проти спроб його забудови. Однак, на цьому діяльність громадської організації не припинилася.

«Кращий Сихів має три основні напрямки роботи: кращі простори, кращі спільноти, сталий розвиток, тому співпраця з Майстернею міста — це те, що нам справді цікаво. Майстерня міста — це можливість втілити ідеї. Спершу ти мрієш, а потім втілюєш, при цьому робиш якісні рішення у співпраці із професіоналами», — зазначає керівник ГО «Кращий Сихів» Наталя Піпа.

Фестиваль стартує о 15.00 год. Відвідувачі зможуть випробувати свої творчі здібності на майстер-класах плетіння з сіна та ляльок-мотанок, а ще повправлятися у стрільбі із лука, зробити собі килимок із старих футболок. Окрім різноманітних майстер-класів для дітей та дорослих, на фестивалі буде еко-ярмарок, де презентуватимуть екологічну косметику та «здорові» продукти, а для зацікавлених навіть буде лекція про правильне харчування. Будуть і профільні лекції з екології, а ще — можливість поговорити із львів'янами на важливі теми, які стосуються творення міста і комфортного транспорту, зручніших піших розв’язок та громадських просторів.

«Наша установа також радо долучається, аби створити на Сихові не тільки відчуття свята, а у спільної роботи, думального процесу усіх зацікавлених мешканців, активістів та міських структур щодо того, як зробити Сихів ще більш комфортним та зручним. Сьогодні питання екології — це не лише теорія, сьогодні кожен з нас може і в домашніх умовах зробити так, аби менше продукувати сміття, правильно його сортувати, навчитись використовувати вторсировину тощо. Саме тому нам важливим є формат, який пропагує Майстерня міста — спільні навчання, дискусії, спільне планування розвитку нашого мікрорайону», — повідомила директор Центру Довженка Марта Іванишин.

Цьогорічна Майстерня міста проходить на п'ятьох локаціях: Левандівка, Сихів, Підзамче, озеро на вул. Панча та Рясне. Координаторка Майстерні міста Вікторія Фургало каже, що так зробили заради покращення ефективності роботи у районах: «Ми вирішили з творцями Майстерні міста обрати ініціативних мешканців або громадські організації, які там діють. Адже ці люди краще знають свій район, своїх мешканців, і така робота дасть кращі результати, вирішення локальних проблем і налагодить стосунки і громадський мікроклімат у районі».

Ще одна особливість: цьогорічна Майстерня міста присвячена пам'яті відомого архітектора Івана Левинського, який жив і працював у Львові. Його авторства такі визначні будівлі, як будинок страхового товариства «Дністер» на вул. Руській, адмінкорпус Лісотехнічного університету на вул. Чупринки та багато інших.

Нагадаємо, це вже восьма Майстерня міста у Львові. І проходить вона за підтримки Львівської міської ради, Інституту міста та проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ.

Деталі можна знайти тут:

Facebook-сторінка
сайт
програма

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ