Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Росії збили гарматою Су-30

Російський винищувач Су-30, який напередодні розбився під Твер'ю, міг помилково збити інший військовий літак РФ.

Про це повідомляють джерела російського агентства ТАСС і телекомпанії РЕН ТВ, передає ВВС Україна. Відразу ж після інциденту про це також писали профільні авіаційні канали у Telegram з посиланням на анонімне джерело.

Раніше повідомлялося, що літак упав з невстановлених причин, загиблих в аварії не було - обидва льотчики катапультувалися.

Уламки літака знайшли, а екіпаж евакуювали на аеродром.

Згідно з новими даними, під час навчань відпрацьовувався повітряний бій за участі іншого російського винищувача - Су-35С. Він не був озброєний ракетами, однак його гармата, як виявилося, була споряджена бойовими снарядами (за даними джерел, її помилково не розрядили перед навчаннями).

Су-35С, ймовірно, мав виконати фотопостріли - зафіксувати атаку на інший літак за допомогою спеціальної фотоапаратури.

Але, за повідомленнями джерел ТАСС і РЕН ТВ, замість фотофіксації винищувач відкрив вогонь на враження.

Причини цього не повідомляються.

BBC News направили офіційний запит до міністерства оборони Росії щодо ситуації.

Три роки тому на навчаннях "Захід-2017" російський ударний вертоліт помилково застосував бойові ракети повітря-земля по спецавтомобілю.

Ймовірно, це був комплекс радіоелектронної боротьби "Леєр-3", оснащений безпілотниками "Орлан".

У пресслужбі Західного військового округу РФ тоді визнали помилку і повідомили що "система наведення одного з вертольотів помилково захопила ціль".

В інтернеті тоді з'явилися кілька відеозаписів інциденту: зйомка обстрілу з двох різних точок, кадри наслідків удару, а також відеозапис, опублікований тільки в Telegram-каналі Mash (пов'язаним з виданням Life), на якому, як стверджується, зображені кадри з вертольота, що завдав удару.

На відеозаписах поруч з машиною було видно людей, але повідомлення про постраждалих у результаті того інциденту не надходили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ